Knjiga Mate Ćurka Od Otkosa do Oluje predstavljena u Daruvaru

• Piše: Uredništvo

U Pučkoj knjižnici i čitaonici, u organizaciji daruvarskog ogranka Matice Hrvatske večeras je predstavljena knjiga Mate Ćurka „Od Otkosa do Oluje“.

Kultura
Nismo uspjeli zabilježiti niti jednu fotografiju s ovog događaja.
Ukoliko ste prisustvovali ovom događaju i imate fotografiju primjerenu ovoj vijesti i ako ste voljni možete nam istu fotku poslati u redakciju klikom na ovaj link.
0
Riječ je o sjećanjima, faktografskim podacima, pričama i fotografijama o hrvatskim braniteljima Domovinskog rata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koju su branili domovinu u svim akcijama kako to i naslov knjige kaže, od Otkosa na ovim našim prostorima do Oluje kojom oplođen cijeli teritorij Hrvatske i okončan rat.

- Za hrvatski narod istina je samo jedna i na nama je da ju svakom zapisanom riječju, fotografijom i knjigom potvrđujemo i svjedočimo. O nama ovisi kakvu ćemo povijest ostaviti našim nasljednicima – kazao je u uvodu predsjednik Ogranka Matice Hrvatske, prof. Antun Marjanović.
Matin suborac Stjepan Kupsjak pohvalio je napore autora da događaje vezane za Domovinski rat otrgne od zaborava naglasivši kako takva štiva mogu biti povod i podloga scenaristima za ratne filmske priče, a profesor Drago Novaković istako kako je bitno javno odgovoriti na pitanje gdje je počeo Domovinski rat.

- Nitko nikada ne spominje da se to dogodilo u pakracu već u ožujku 1991. godine i to bila prva uspješna akcija u Domovinskom ratu – kazao je Novaković.
Ratni zapovjednik Policijske postaje Daruvar i Pakrac i počasni građanin Daruvara Nikola Ivkanec ističe kako bi bilo dobro se knjiga nađe u svakom daruvarskom domu kao podsjetnika na dane ponosa, slave i ljubavi prema domovini.Auto se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana.

- Sve su to divni i plemeniti ljudi, od znanih i neznanih junaka Domovinskog rata i onih koji su kao civili bodrili naše dečke na bojišnicama do brojnih donatora i lokalne uprave i samouprave koji su me poduprijeti u realizaciji – kazao je Mate Ćurak.
U popratnom programu nastupili pjesnik Mirko Krušić, sopranistica HNK Zagreb Anđelka Đopar, profesora Glazbene škole Brune Bjelinskog Tomislav Milić i učenik daruvarske Gimnazije Dominik Grgić

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!
Daruvar
• Petak, 21. lipnja 2013.

U Pivovari Daruvar predstavljena Desetka

Daruvar
• Petak, 14. lipnja 2013.

Vinodar 2013. – Najuspješniji do sada

Županija